Del artiklen

Hvordan kan din virksomhed bliver mere lønsom?

Transportbranchen er inde i en rivende udvikling og opgaven går på at implementere de nyeste teknologiske løsninger i et forsøg på at optimere indtjeningen, arbejdsmiljøet og den grønne omstilling.

Spar tid og penge

Hos VBG har vi et bud på fremtiden, en teknologisk løsning som giver en række fordele og muligheder. Multi Function Coupling – MFC koblingen – er et bud på morgendagens teknologi og fremtidens kobling.

Med en MFC kobling kan chaufføren betjene trækket fra førerhuset – med et tryk på en knap frakobles eller tilkobles alle tilslutningerne imellem lastbil og anhænger (el., luft og hydraulik), hvorefter anhængeren frakobles eller tilkobles lastbilen. MFC koblingen sparer chaufføren for flere ind- og udstigninger af førerhuset og sikrer dermed et bedre arbejdsmiljø – blandt andet hvor til- og frakoblingen af lastbil og anhænger sker i et stærkt traffikeret miljø.

MFC koblingen sikrer en hurtig og funktionel til- og frakobling, som mindsker tomgangskørsel og dermed unødig brug af brændstof og CO2. Men hvor meget tid kan der spares ved daglig brug? Et tænkt eksempel giver et lille fingerpeg: Om du har 3 fordon som kopplar till och från 5 ggr per dag, redan efter 1 år så har du – alt andet lige – sparet over 60.000 kroner bare på arbejdstid og brændstofomkostninger.

HVAD Tænker kørere?

MFC används idag på flera fordonstyper, bl.a. på lastbil og anhænger med hejs og container, til distribution og på vogntog med tip.

Med en MFC kan chaufføren f.eks. tippe anhængeren, koble anhængeren fra lastbilen, navigere rundt og tømme lastbilen, for så at koble anhængeren på, som i mellemtiden er blevet tømt. Eller som Vognmand Jørgen Kristensen udtrykker det:

- Vi har i dag to lastbiler som kører med MFC og er tilfredse med løsningen. Vi har en del til- og frakoblinger, men har egentligt aldrig regnet på hvad besparelsen lyder på i kroner og øre, men klart du sparer noget tid med en MFC. Og du har et mere komfortabelt træk, eftersom der ikke er noget som kan give sig imellem lastbil og anhænger – det er ligesom at kører trækker-trailer.

Vognmand Jørgen Kristensen har siden år 2010 anvendt MFC koblingen til kørsel med anhænger og kørsel med korn og foder.

MFC koblingen kan også anvendes på 25,25 meter vogntog. Vognmand Villy Jørgensen – bedre kendt som Fredebo Transport – er et eksemple herpå:

- Vi har dagligt ti til- og frakoblinger, og til tider mere. Vi kører fra Sønderjylland til København og har så flere af- og pålæsninger inden vi igen kører retur.

Spørger vi om Villy har kunne udnytte den sparede tid ved brugen af en MFC, lyder svaret:

- Helt sikkert, det giver et andet kørselsmønster. Nu har vi traileren med og skal ikke tilbage og hente den. Det giver mere tid til at læse af og på. I starten var vi bekymret for om vi skulle ud og sætte støttebenet på dolly’en. Men det gør vi aldrig. Det er kun hvis vi sætter den solo.

Til spørgsmålet om MFC’en har indfriet hans forventninger lyder svaret:

- Ja det vil jeg sige. For mit vedkommende har det været en god investering. Når man hører prisen på den, tænker man, det er godt nok mange penge. Men hverdagen bliver bare så meget nemmere.

Fredebo Transport har siden år 2015, kørt 25,25 meter vogntog og anvender MFC koblingen i kombinationen lastbil-dolly til distributionskørsel.

MFC kan i dag leveres til flere forskellige typer chassis- og køretøjskombinationer samt med eller uden hydraulik. Det er også kendetegnende, at koblingen leveres som en systemopløsning bestående af kobling, gavlsæt, trækkile og trækstang.

Læs mere om VBG MFC

Kommentér dette indlæg

Abonnér på bloggen